Scholencampagne

In de afgelopen drie jaar hebben er ongeveer 10.000 ongelukken plaatsgevonden in de omgeving van scholen. Van verwondingen bij een val op het schoolplein tot auto-ongelukken op straat. Een school is een dynamische locatie. Of het nu gaat om leerlingen van een basisschool of tieners en volwassenen op een mbo, hbo of universiteit. 

Een dynamische locatie waar dus ook altijd een helpende hand aanwezig is. Of kan zijn. Want helaas moeten nog teveel slachtoffers na een ongeluk of ongeval naar de spoedeisende hulp of andere professionele hulpverlener. Terwijl het met EHBO vaak op te lossen is. Of erger in ieder geval te voorkomen. Wat als je de studenten van jouw school een veiligere leefomgeving kan bieden? En hen ook nog eens kan voorzien van kennis en kunde om mensen in nood te helpen. Op school én daarbuiten. 

Wat je op school leert, breng je ook daarbuiten in de praktijk. Iedere ervaring neem je mee en kennis van EHBO is daarin geen overbodige luxe. Met vrienden in het weekend, op de sportvereniging en later in het werkende leven. Als getuige van een ongeval, wil niemand met lege handen staan. Helaas is nog steeds niet iedereen voorzien van voldoende kennis en kunde om actie te ondernemen. Hoe mooi is het om als school in deze behoefte te voorzien?

De jeugd heeft de toekomst

Ons onderwijsvoorstel ondersteunt scholen om hun studenten een EHBO-cursus te bieden met onafhankelijke examinering. Zodat de cursisten met vertrouwen en kennis van zaken de wereld in kunnen.

Het Oranje Kruis werkt al met tientallen scholen samen en zij gebruiken dit scholenvoorstel met succes.

Wil je meer weten over de scholencampagne van Het Oranje Kruis? Neem dan gerust contact op met Esther van der Steen via 070-338 3214 of 06-827 82946 of vul onderstaand contactformulier in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact op.

Of lees eerst hoe andere docenten en studenten hun EHBO-lessen ervaren.

Gegevens