Certificaten en Diploma's per 1 september standaard digitaal

geplaatst op 27 augustus 2020

Per 1 september worden alle Certificaten en Diploma’s van Het Oranje Kruis standaard digitaal aangeboden. Het opleidingsinstituut kan in de portal alle digitale pasjes downloaden als PDF en aanbieden aan de kwalificatiehouder.

Ecologische voetafdruk
In maart was deze optie al beschikbaar, maar werden er ook nog fysieke pasjes uitgegeven. Een van de redenen waarom we ervoor hebben gekozen om standaard voor digitale pasjes te kiezen, is onze ecologische voetafdruk. We zijn ons bewust van de gevolgen voor mens en milieu en willen ons maximaal inzetten om een positieve impact te hebben.

Kosten
Een ander gevolg van deze digitale stap, is dat de tarieven voor certificering gelijk kunnen blijven. Want hoewel het proces naar certificering toe gelijk blijft, zijn verschillende kosten zoals die van automatisering door de jaren heen juist enorm gestegen. Prijsverhogingen voert Het Oranje Kruis het liefst zo min mogelijk door. Ons tarief van certificering diploma Eerste Hulp is al sinds 2008 ongewijzigd. Daarom zijn we blij dat het ons ook dit jaar is gelukt de totale kosten gelijk te houden.

Aanvragen in portal
Wilt u weten hoe een pasje aangevraagd/gedownload kan worden in de portal? In deze handleiding wordt het stap voor stap uitgelegd.

Eerder dit jaar hebben wij naar al onze relaties een brief gestuurd waarin we deze digitale ontwikkeling communiceerden. U kunt deze brief hier teruglezen.

Wilt u toch graag een fysiek pasje? Op verzoek worden nog fysieke pasjes uitgegeven. Hiervoor wordt €5,- per stuk in rekening gebracht om de kosten voor productie en verzending te dekken. Als een cursist of opleidingsinstituut achteraf een los fysiek pasje aanvraagt, blijft de prijs gelijk aan het bestaande beleid. Namelijk €14,95.

Heeft u andere vragen of is iets niet duidelijk? Deze FAQ helpt u waarschijnlijk verder. Zo niet, dan kunt u altijd bellen naar 070-338 32 32 of mailen naar ok@ehbo.nl