Inspiratieprijs 2023

geplaatst op 09 augustus 2023

Het Oranje Kruis vindt dat creativiteit en innovatie binnen de wereld van EHBO beloond en gevierd moeten worden! Daarom reiken we ook dit jaar de Inspiratieprijs uit tijdens Het Oranje Kruis Event 2023.

De Inspiratieprijs is bedoeld voor personen of organisaties die vernieuwing of verandering brengen in onze branche. Zodat EHBO makkelijker, beter of bijvoorbeeld toegankelijker wordt. Inspirerende, creatieve en innovatieve ideeën bieden we het podium waar ze recht op hebben en om anderen aan te moedigen om de wereld van eerste hulp te blijven ontwikkelen. 

Of het nu gaat om een enkel persoon of een heel team dat onderscheid kan maken, Het Oranje Kruis is op zoek naar mensen en organisaties die het verschil maken. Van slimme ideeën in het EHBO-onderwijs tot vernieuwende technologische ontwikkelingen, als je een grens binnen de ontwikkelingen van EHBO hebt verlegd, kun je jezelf of een ander nomineren voor de erkenning. 

De afgelopen jaren hebben we prachtige aanmeldingen mogen ontvangen. Denk bijvoorbeeld aan een interactieve EHBO-escaperoom waarbij je op een speelse manier leert over eerste hulp of een milieuvriendelijke verbanddoos gemaakt van gerecycled karton. Daarnaast hebben we met bewondering gekeken naar de introductie van een vernieuwde EHBO-trainingspop die realistische scenario’s mogelijk maakt voor eerstehulpverleners. 

Ben of ken jij een persoon of organisatie die in het afgelopen jaar voor soortgelijke ontwikkelingen, een andere werkwijze of een nieuw idee heeft gezorgd? Laat het ons weten! De genomineerde personen en/of organisaties worden door onze Raad voor Inspiratie zorgvuldig beoordeeld. Vervolgens gaan de drie grootste kanshebbers naar de finale tijdens ons Event, waar de winnaar bekend wordt gemaakt.

De deadline voor het indienen van nominaties komt snel dichterbij dus zorg voor 15 september 2023 voor een aanmelding via onze website. Hoe je je kunt nomineren en wat de criteria zijn voor deelname vind je hier: https://www.hetoranjekruis.nl/info-voor/inspiratieprijs-2023/

Samen kunnen we een inspirerend voorbeeld zijn en anderen stimuleren om door middel van creativiteit bij te dragen aan een nog veiligere en gezondere wereld!