Waar zijn we mee bezig? Een interview met onze systeembeheerder

geplaatst op 08 maart 2023

Bij Het Oranje Kruis werken we met relatief weinig mensen aan relatief veel dingen. Wat zijn die dingen waar we ons mee bezighouden? En wie doet wat? Tijd om eens nader kennis te maken met onze collega’s. Met deze keer: John van Gerven, Systeembeheerder.

Wat houdt jouw functie in?
‘Als Systeembeheerder bij Het Oranje Kruis ben ik verantwoordelijk voor het dagelijkse beheer en onderhoud van alles wat met IT te maken heeft binnen de organisatie. En dat is wel wat. Er zijn heel wat soorten software en -toepassingen, waar ik elke dag mee bezig ben. Denk maar aan Exact, Globe of Synergy Enterprise. Is er een probleem, loopt er iets vast of moet er ergens een upgrade of update komen? Dan zorg ik dat er een oplossing komt. De servers, netwerken, websites en computersystemen: alles moet goed blijven werken. Daarnaast help ik klanten en collega’s via de tweedelijns helpdesk.’

Hoe start jij je werkdag?
‘Allereerst zet ik een potje thee dat ik meeneem naar de zolder. Daar schakel ik de radio in op Kink FM, waarna de werkdag echt gaan beginnen. Dan start ik altijd met de nodige systeemcontroles.’

En de rest van de dag?
‘Elke dag is wel weer een beetje anders, maar voornamelijk gevuld met contact met klanten, het testen van nieuwe software, updates en aanpassingen, doorvoeren van mutaties en het vastleggen daarvan. En als er ergens een technisch probleem is, krijgt dat natuurlijk mijn volle aandacht.’

Hoe ziet jouw team eruit?
‘Momenteel werk ik nauw samen met Mecia Bentes. Tot aan de verhuizing delen we een zolderkamer, maar dat gaat straks veranderen. In het nieuwe pand zitten we allemaal in één grote ruimte. Mecia en ik verdelen de werklast van de helpdesk en de mutaties onder ons tweeën.’

Hoe lang werk je al bij Het Oranje Kruis?
‘Dat is nu al 21 jaar.’

Is er in die tijd veel veranderd binnen jouw functie?
‘In die 21 jaar is er uiteraard heel wat veranderd op IT-vlak. De grootste verandering is toch het digitaliseren van alle processen geweest. Broodnodig, maar met de nodige uitdagingen.’

Bedankt, John!