Nieuwe leden RvT Het Oranje Kruis

geplaatst op 20 januari 2023

Met ingang van 1 januari 2023 zijn Jennifer van Valkenhoef en Bernadette Wijnings toegetreden tot de Raad van Toezicht (RvT) van Het Oranje Kruis. Met de aanstellingen van Wim Croes (voorzitter RvT) en Ton van Klaveren (directeur) in april vorig jaar en het aanblijven van Jeroen den Tex als lid van de RvT, is in z’n totaliteit nu voorzien in de invulling van directie en toezichthouders. 

De Raad van Toezicht heeft bij de werving van de nieuwe leden gezocht naar kandidaten die met hun kennis en ervaring de verschillende aandachtsgebieden optimaal kunnen aanvullen. Waar Bernadette Wijnings ervaring meebrengt op het gebied van ondernemerschap, financiën en innovatie, biedt Jennifer van Valkenhoef met haar HR-achtergrond veel kennis en inzichten om de organisatie toekomstbestendig te houden.

De nieuwe leden van de Raad van Toezicht stellen zich graag even voor.

Jennifer van Valkenhoef: ‘Samen met mijn man Arjen hebben we drie kinderen en een hond. Ik werk sinds mijn 25e met veel plezier op het snijvlak van HR en organisatieontwikkeling. Sinds mijn 40e heb ik me voorgenomen om ieder jaar iets nieuws te leren. Zo heb ik vorig jaar (een beetje) leren zingen en staat dit jaar in het teken van het behalen van mijn EHBO-diploma. Iets waar ik erg naar uitkijk, niet in de laatste plaats omdat ik sinds 1 januari 2023 onderdeel uitmaak van de Raad van Toezicht van Het Oranje Kruis.’

Bernadette Wijnings: ‘In het dagelijks leven ben ik strategieconsultant, (tech)ondernemer en toezichthouder. De afgelopen achttien jaar heb ik al meer dan vijftig profit en non-profitorganisaties mogen helpen oplossingen te vinden voor hun meest prangende problemen. Ik heb liever een plan dat werkt in de praktijk, dan een vergezicht dat perfect is maar niet aansluit bij wat de organisatie op dat moment kan of nodig heeft. In de zomer rijd ik met mijn gezin met vijf kinderen het liefst door Frankrijk in onze Volkswagen camper. Een stokbroodje onder de arm en kaasjes binnen handbereik. Heerlijk!’