Het Oranje Kruis gaat verhuizen!

geplaatst op 14 november 2022

Het hoge woord is eruit: we gaan verhuizen! Met veel plezier hebben we de afgelopen 24 jaar in het mooie pand aan de Scheveningseweg 44 gewerkt, maar het is tijd voor een nieuwe stap. We blijven in Den Haag, het pand wordt echter totaal iets anders.

Hans Snijder (directeur Hartstiching) en Ton van Klaveren (directeur Het Oranje Kruis) tekenen de huurovereenkomst. Beide partijen kijken uit naar een mooie toekomst samen in een pand.

Praktisch en klaar voor de toekomst
‘Ons oude pand voldeed niet meer aan ons huidige wensenlijstje’, vertelt directeur Ton van Klaveren. ‘We stappen nu over naar een locatie die we praktisch kunnen indelen, waar collega’s beter met elkaar kunnen samenwerken en dat klaar is voor de toekomst. Energiezuinig, duurzaam én… erg fijn dat we buren worden met de Hartstichting, medehuurder van het pand.’ Inderdaad, we verhuizen naar de Pr. Catharina-Amaliastraat 10 in Den Haag.

Ook de Hartstichting is blij met onze komst. Jos Sweers, Afdelingshoofd Bedrijfsvoering a.i. van de organisatie licht toe: ‘Natuurlijk is het fijn dat de lege ruimte nu benut wordt, maar het is voor ons ook van belang wíe de medehuurder is. Het Oranje Kruis is een maatschappelijk belangrijke organisatie die, net als de Hartstichting, mensen probeert te helpen op het gezondheidsvlak. Samen met Het Oranje Kruis in één gebouw past beter bij ons dan (bijvoorbeeld) een bedrijf uit de tabaksindustrie. Wij hopen en verwachten dat de medewerkers van de Hartstichting en Het Oranje Kruis elkaar veelvuldig zullen spreken in het gebouw, en dat er dan wellicht nog mooie samenwerkingsinitiatieven kunnen worden ontwikkeld om elkaar verder te versterken in het realiseren van ieders strategische doelen.’

Zoektocht
Aan de beslissing voor de nieuwe werkplek ging een gedegen zoektocht vooraf. ‘We hebben veel locaties bekeken en dit pand kwam eigenlijk toevallig op ons pad’, aldus Ton. ‘We waren al een tijdje op zoek naar een nieuwe locatie en bij een kennismaking met de Hartstichting kwam onze zoektocht ter sprake. Toen we hoorden dat er hier nog ruimte was, zijn we de mogelijkheid verder gaan uitzoeken. En daar zijn we heel blij mee.’

Het huurcontract is vandaag getekend. En ook al is de nieuwe ruimte bijna instapklaar, er gaat toch nog wat worden verbouwd. Dus wanneer we precies gaan verhuizen, is nu nog niet bekend. Dit zal ergens tussen februari en mei 2023 zijn. Zodra de verhuisdatum bekend is, zullen we hier uitgebreid over communiceren. We kijken ernaar uit al onze relaties straks te mogen ontvangen op onze nieuwe locatie.