Waarom lesgeven middels Mixed Reality dé manier is

geplaatst op 22 april 2022

Mixed Reality kan gezien worden als een uniek trainingsmiddel. In tegenstelling tot AR & VR is het mogelijk om digitale onderdelen in je eigen omgeving toe te voegen, wat het dichter bij de realiteit brengt. Ook is Mixed Reality zeer eenvoudig in gebruik. Doordat je jouw eigen handen gebruikt in de digitale wereld kan iedereen er gelijk mee aan de gang. Zoals bijvoorbeeld voor het trainen van eerste hulp onderdelen.

Mixed Reality brengt het beste van twee werelden samen. Het wordt voor de cursist mogelijk om verschillende handelingen uit te oefenen. Tegelijkertijd wordt iedere handeling gemeten, waardoor het mogelijk wordt om handelingen continue te optimaliseren.

Reanimatiecursus
Met de Mixed Reality reanimatiecursus kunnen cursisten onafhankelijk van plaats en tijd spelenderwijs leren reanimeren. De reanimatiecursus van Velicus voldoet namelijk aan alle eisen en is officieel gecertificeerd door Het Oranje Kruis. Zodra de cursist de HoloLens opzet begint de ervaring al. De cursist krijgt vervolgens instructies van een virtuele instructeur die eindeloze begeleiding biedt. Door middel van een slimme EHBO-pop wordt er een 3D-slachtoffer geprojecteerd. Tijdens het oefenen van borstcompressies, wordt direct aangegeven of er te hard of te zacht gedrukt wordt. En bij beademing wordt er gemeten of de cursist lang genoeg en diep genoeg beademing geeft. De cursist kan sneller, makkelijker én beter een handeling onder de knie krijgen.

Microsoft HoloLens 2
De kracht van de HoloLens zit hem voornamelijk in de techniek van de bril. Maar het is misschien nog wel veel belangrijker om te weten welke toepassingen er speciaal voor de HoloLens worden ontwikkeld. Het is een uitdaging om krachtige initiatieven te ontwikkelen die binnen de EHBO-wereld zorgen voor meer toegevoegde waarde. Door middel van de HoloLens wordt het oefenen van eerste hulp handelingen nog unieker. De mogelijkheden met Mixed Reality gaan verder dan opleiden. Door middel van nieuwe technieken is het mogelijk om mensen op afstand te assisteren. Zo kun jij als cursist aan de slag met EHBO waar en wanneer dat jou uit komt. 

 

DISCLAIMER: De actie rondom de Velicus Experience koffer is verlopen.