Examinatorentraining op Curaçao

geplaatst op 25 april 2022

Op zondag 3 april vertrokken enkele examinatoren en een medewerker van Het Oranje Kruis naar het zonnige Curaçao. Het doel van deze reis was het afnemen van het examen Diploma Instructeur Eerste Hulp en examinatorentrainingen. Curaçao was hierbij de eerste plek waar de herhalingstraining plaats mocht vinden. Sylvia de Bruin, medewerkster kwaliteit en borging, vertelt over het verblijf.

‘Op verzoek van het Rode Kruis Curaçao werden in totaal tien kandidaten klaargestoomd voor de examens. Maandag 4 april, de eerste dag van de trainingen, stond in het teken van eerstehulpvaardigheden en theorie. Ondanks dat de kandidaten aan de nerveuze kant waren, hebben ze het goed gedaan. Vier kandidaten kregen een herkansing, waarna uiteindelijk alle kandidaten succesvol zijn geslaagd. Op dinsdag 5 april vond de herkansing van de vaardigheden plaats. Alle kandidaten, inclusief degene die reeds waren geslaagd, waren hierbij aanwezig. Dit was voor de herkansers van de training een welkome steun. Iedere kandidaat heeft ontzettend gemotiveerd deelgenomen en zeer goed gepresteerd. Na de herkansingsmomenten waren alle kandidaten geslaagd voor zowel de vaardigheden als de theorie. Helaas moest één kandidaat vanwege familieomstandigheden eerder terug naar Nederland. Zij mocht daarom op dinsdag 5 april het didactiek examen doen. Nu is ook zij geslaagd voor het examen!’

‘In de avond van 4 april stond ook de herhaling examinatorentraining op het programma. Hiervoor hadden zich 13 kandidaten aangemeld. De training is zeer positief ontvangen. Met name de video’s van gespeelde EHBO-examens en de discussie die na afloop werd gevoerd, werden als leerzaam ervaren. Op woensdag 6 april had het gehele team een dagje vrij. Het team vertrok die dag naar het Sea Aquarium en heeft een bezoek gebracht aan Willemstad. Donderdag 7 april stond geheel in het teken van het didactiek examen. Wederom hadden we te maken met negen zenuwachtige kandidaten. Na afloop van de lessen werd één kandidaat gevraagd nogmaals een les te laten zien. Na de tweede keer is ook hij met vlag en wimpel geslaagd! Dit zorgde voor enorm veel vreugde vanuit de andere kandidaten. Op vrijdag 8 april hebben de kandidaten ons meegenomen naar een aantal bezienswaardigheden die verspreid waren over het eiland, waaronder de grote knip. Een geweldige ervaring! Deze dag werd afgesloten met een gezellige barbecue, georganiseerd door het Rode Kruis. Een fantastische afsluiting van een geweldige week.’

‘Op zaterdag 9 april vertrok het gehele team moe maar voldaan weer richting Nederland. Trots op het feit dat wij tien nieuwe instructeurs op Curaçao hebben achtergelaten!’