Een warm welkom voor de nieuwe directeur

geplaatst op 04 april 2022

Een warm welkom!
Het Oranje Kruis heeft er vanaf 1 april twee enthousiaste en ervaren aanstellingen bij.

Ton van Klaveren - directeur
Het Oranje Kruis is zeer verheugd haar nieuwe directeur voor te mogen stellen. Vanaf vrijdag 1 april heeft Ton van Klaveren deze functie voor zijn rekening genomen. Met Ton haalt Het Oranje Kruis ervaring, kennis en een groot netwerk in huis. Met zijn (para)medische en wetenschappelijke achtergrond heeft hij reeds verschillende managerial en directiefuncties bekleed, voornamelijk in de hoek van de gezondheidszorg en de (top)sport. 

Ton: ‘Ik ben vereerd en trots om leiding aan Het Oranje Kruis te mogen geven. Het Oranje Kruis is een heel mooi en krachtig merk, met hele trotse medewerkers. Mooi om met elkaar de komende jaren de uitdagingen aan te gaan waar we voor staan. Ik heb daar erg veel zin in.’ 

Wim Croes - voorzitter Raad van Toezicht 
We geven naast Ton van Klaveren ook een warm welkom aan Wim Croes. Met het verlopen van de zittingstermijn van de voorzitter van de Raad van Toezicht van Het Oranje Kruis, is ook hier vervanging geregeld. Vanaf 1 april heeft Wim officieel het stokje overgenomen van oud-voorzitter Jelle Marchand. Wim heeft een brede achtergrond in de zorg in adviserende en bestuurlijke rollen. Daarnaast is hij mede-eigenaar van Brederijn 3.0 BV, een bureau dat zich richt op ondersteuning bij constante veranderingen.

Wim: ‘Ik ben er trots op deze rol te mogen invullen en kijkt uit naar een mooie samenwerking binnen en buiten Het Oranje Kruis om onze mooie organisatie weer een stapje verder te helpen in haar ontwikkeling.’

Het Oranje Kruis heet beide heren van harte welkom en kijkt uit naar een fijne en langdurige samenwerking.