In drie stappen naar het oude normaal

geplaatst op 16 februari 2022

Ondanks het hoge aantal coronabesmettingen, blijft het aantal ziekenhuisopnames stabiel. Door vaccinaties, boosterprikken en de opgebouwde immuniteit zijn we nu beter bestand tegen het virus. Daarom  kan Nederland weer open! Niet in 1 keer, maar in 3 stappen. Dit zijn wel grote stappen en we zetten ze snel achter elkaar.

Stap 1
Per direct is thuisbezoek gewoon weer mogelijk. Wel wordt nog aangeraden de helft van de tijd thuis te werken. 

Stap 2
Vanaf vrijdag 18 februari kunnen alle locaties in ons land weer open tot 01.00 uur, waaronder de horeca- en cultuursector. Daar waar een coronatoegangsbewijs wordt gevraagd, is binnen een vaste zitplaats, het dragen van een mondkapje en het houden van 1,5 meter afstand niet meer verplicht. Ook hoeft een besmet persoon nog maar vijf dagen in thuisquarantaine. 

Stap 3
De laatste stap zetten we op vrijdag 25 februari. Vanaf dan gelden weer de normale openingstijden en nemen we afscheid van alle beperkende coronaregels. Wel blijft het dragen van en mondkapje in het openbaar vervoer en op luchthavens nog verplicht. 

Wat betekent dat voor de examens van Het Oranje Kruis?
Vanaf vrijdag 25 februari zullen deze examens weer worden afgenomen zoals dat voor corona gebeurde. Hierbij worden twee lotussen ingezet en onze aangepaste richtlijnen komen te vervallen. Ook de coulanceregeling rondom het afmelden voor een examen in verband met COVID vervalt per 1 maart. 

Kijk voor meer informatie over de huidige coronaregels op de website van de Rijksoverheid.