Het land is weer open: brancheprotocol veiligheidscursussen vervalt

geplaatst op 25 februari 2022

Zoals aangekondigd in de persconferentie van dinsdag 15 februari, gaat Nederland vanaf vandaag, vrijdag 25 februari, weer open. Op alle fronten is de impact van omikron aan het afnemen. Het brancheprotocol voor veiligheidscursussen vervalt op dit moment.

We zijn optimistisch maar blijven realistisch. De basisadviezen blijven belangrijk: handen wassen, goed ventileren, hoesten en niezen in je elleboog. Afstand houden en het dragen van mondkapjes (ook als het niet meer overal hoeft) blijft wel degelijk verstandig. Wij moeten ook rekening houden met mensen in de risicogroepen. 

Mochten omstandigheden aanleiding geven voor een nieuw protocol, dan zullen wij dat opnieuw opstellen.

Tot slot hebben wij grote waardering voor iedereen die in de afgelopen pittige jaren alles op alles heeft gezet om de BHV-, EHBO-, reanimatie- en overige veiligheidscursussen veilig doorgang te laten vinden. Met die veerkracht gaan wij met een gerust hart deze nieuwe fase in!