Aangescherpte coronamaatregelen 2-11-2021

geplaatst op 03 november 2021

Het aantal coronabesmettingen heeft het kabinet doen besluiten tot extra maatregelen. Naast het strenger handhaven van de reeds bestaande regels, dient onder andere vanaf zaterdag 6 november op meer plaatsen een coronatoegangsbewijs getoond te worden of een mondkapje te worden gedragen. De coronamaatregelen zorgen ook voor wijzigingen in het brancheprotocol. Een nieuwe versie van het brancheprotocol staat nu online. 

 

Wijzigingen brancheprotocol uiteengezet 

Het gewijzigde brancheprotocol is hier te lezen  en de verschillende wijzigingen zijn hieronder verzameld:

  • Anderhalve meter is een veilige afstand, houd rekening met elkaar.
  • Ten aanzien van een coronatoegangsbewijs en mondkapje: volg de richtlijn van de locatie

Het advies van het RIVM blijft gehandhaafd: thuis blijven bij klachten en hanteer de eerder gestelde hygiëne maatregelen, zoals goede ventilatie en uiteraard het zorgvuldig wassen van de handen. Houd voor deze en andere ontwikkelingen altijd de website van de overheid in de gaten.