Wijzigingen brancheprotocol uiteengezet

geplaatst op 16 september 2021

De coronamaatregelen worden steeds meer losgelaten. Goed nieuws! Hierdoor wijzigt ook het brancheprotocol, want met minder maatregelen, keren we langzaam terug naar een situatie voor corona. Maar we zijn er nog niet helemaal. Het is nog altijd belangrijk om goed op elkaar te letten en de maatregelen die er zijn, in acht te nemen.

Het gewijzigde brancheprotocol is hier te lezen en de verschillende wijzigingen zijn hieronder verzameld:

  • 1,5 meter afstand hoeft niet, mag wel; 1,5 meter afstand houden hoeft niet meer, maar het is nog wel verstandig.
  • Mondkapjes: hoeft niet, mag wel
  • Verbinden (oefenen) op elkaar: mag wel, hoeft niet.
  • Inzet van Lotus bij opleidingen: mag wel, hoeft niet.
  • Reanimatiepoppen: advies om per cursist het longzakje te verwisselen naast het reinigen van de pop.

Verder blijft het advies van het RIVM gehandhaafd: thuis blijven bij klachten en hanteer de eerder gestelde hygiëne maatregelen, zoals goede ventilatie en uiteraard het zorgvuldig wassen van de handen. Een toegangsbewijs is op dit moment voor onze branche niet van toepassing. Houd voor deze en andere ontwikkelingen altijd de website van de overheid in de gaten.