Aantekeningen verplicht?

geplaatst op 24 augustus 2021

Er heerst helaas nog steeds verwarring over of je als Instructeur Eerste Hulp verplicht bent in het bezit te zijn van de aantekeningen BLS/PBLS instructeur van de NRR en Stop de Bloeding, Red een leven. Hoewel het wel gewenst is deze aantekeningen te behalen, is het niet verplicht.

Als een Instructeur Eerste Hulp niet over deze aantekening beschikt, dienen de competenties (vaardigheden) die hierbij horen te worden beoordeeld door de rayonleiding.

Wanneer een Instructeur Eerste Hulp ook EHBO-examens afneemt, dient hij wél over beide aantekeningen te beschikken. De rayonleider kan de competenties die hierbij horen aftekenen in PE-Online onder de datum waarop de (na)scholing is gevolgd.

Voor het ontvangen van accreditatiepunten voor deze (na)scholingen kan (een afbeelding van) het behaalde certificaat worden gestuurd naar accreditatie@ehbo.nl. Wanneer deze punten nog nodig zijn voor hercertificering, zullen ze worden bijgeschreven.