Heb jij jezelf of een ander al aangemeld voor de Inspiratieprijs 2021?

geplaatst op 01 juli 2021

Ook dit jaar is Het Oranje Kruis weer op zoek naar innovatieve, inspirerende en vernieuwende ideeën op het gebied van het verspreiden van kennis en kunde van EHBO. Ben of ken jij een organisatie die de Inspiratieprijs 2021 verdient? Schrijf jezelf of de ander dan in vóór 1 september 2021 via onderstaand aanmeldformulier! Uit alle inzendingen worden drie finalisten gekozen, die als eregast worden uitgenodigd op de Studiedag in november, waar de uiteindelijke winnaar bekend wordt gemaakt. Meer weten? Klik dan hier voor de voorwaarden

We blikken terug op de nominaties voor de Inspiratieprijs 2020, waarvoor Ronald van Kesteren van First-Response zich tot een van de finalisten plaatste. Ronald is direct na de uitbraak van het coronavirus op zoek gegaan naar mogelijkheden om zijn trainingen op een veilige manier door te kunnen laten gaan. Hiervoor verplaatste hij zowel de EHBO- als BHV-trainingen naar buiten, in een prachtig parcours. Creatief, innovatief en vol passie! Ronald reageerde zeer verrast toen hij te horen kreeg dat hij was opgegeven voor de Inspiratieprijs.  Een mooi compliment, zeker in tijden van de pandemie. Ook al ging hij er uiteindelijk niet met de winst vandoor, de finaleplaats was al iets om trots op te zijn. ‘Absoluut! Ik weet dat alle EHBO-verenigingen (die er uiteindelijk met de prijs vandoor gingen) erg flexibel en vindingrijk zijn geweest in deze tijd. Ik vond het voor mijzelf al een enorme overwinning om zoveel aandacht en complimenten in ontvangst te mogen nemen, aldus de EHBO-instructeur. Het initiatief van Ronald wordt zeer goed opgepakt. De praktijkgerichte trainingen met kleine groepjes in de buitenlucht zullen blijven bestaan. ‘De cursisten zijn enthousiast en ervaren het buiten zijn als zeer prettig.’ Ook in tijden van onzekerheid blijft Ronald zich te allen tijde inzetten om de kennis en kunde van EHBO te verspreiden. Het belang daarvan blijft even groot.

Op zaterdag 6 november 2021 wordt de Inspiratieprijs voor het zesde achtereenvolgende jaar uitgereikt. Dit keer gelukkig weer tijdens de Studiedag in Nieuwegein. Het Oranje Kruis hoopt met het in het zonnetje zetten van de finalisten, en de uiteindelijke winnaar in het bijzonder, ook anderen te stimuleren op een innovatieve en creatieve manier aan de slag te gaan met EHBO. 

 

Gegevens aandrager kandidaten EHBO Inspiratieprijs
Gegevens kandidaten EHBO Inspiratieprijs (de gegevens zijn nodig om contact te kunnen leggen met de aangemelde partij)
(voluit)
Betreft het een organisatie dan gelieve het adres en huisnummer van de organisatie hier vermelden
Betreft het een organisatie dan gelieve postcode en woonplaats van de organisatie hier vermelden
Betreft het een organisatie dan gelieve een e-mailadres van de organisatie hier vermelden
Betreft het een organisatie dan gelieve het telefoonnummer van de organisatie hier vermelden
(Minimaal 50 woorden)