De Inspiratieprijs 2021: meld jezelf of een ander aan!

geplaatst op 20 juli 2021

Het Oranje Kruis is weer hard op zoek naar inspirerende, creatieve en innovatieve ideeën op het gebied van het verspreiden van kennis en kunde rondom EHBO. Ben of ken jij een persoon of organisatie die de Inspiratieprijs 2021 verdient? Meld jezelf of die ander dan voor 1 september 2021 aan via het onderstaande aanmeldformulier. Uit alle inzendingen wordt er een top drie gekozen, die allen als eregast mogen verschijnen op de Studiedag in november. De uiteindelijke winnaar wordt hier op feestelijke wijze bekendgemaakt. Meer weten? Klik dan hier voor de voorwaarden

We blikken terug op de nominatie van Gerrit Hagendoorn voor de Inspiratieprijs 2020, het jaar dat de tweede plek gedeeld werd met Ronald van Kesteren van First Response. Gerrit is actief bij het Rayon Medische Eerstehulpverleners Stam Groningen en Drenthe. In een heel vroeg stadium van de coronacrisis is hij al begonnen met het verzorgen van online lessen met instructie en, waar nodig, persoonlijke begeleiding. Een mooi initiatief, want op deze manier konden Instructeurs Eerste Hulp toch de benodigde accreditatiepunten behalen. Gerrit was er niet van op de hoogte dat hij was genomineerd voor de Inspiratieprijs 2020, maar hij vond het een hele eer toen hij dit te horen kreeg. ‘De prijs is meer bedoeld voor het gehele rayon, omdat wij met elkaar hebben gekozen voor deze manier van werken tijdens de pandemie’, aldus Gerrit. Volgens het rayonlid is iedereen dus een winnaar. Hij is daarom zeer tevreden met zijn welverdiende tweede plek. ‘De EHBO-verenigingen hebben absoluut de eerste plek verdiend. Zij hebben het tijdens de pandemie zwaar voor de kiezen gekregen.’ Het initiatief van Gerrit Hagendoorn is zeer goed opgepakt. Het rayon gaat door met het ontwikkelen van hun digitale vaardigheden en blijft vernieuwingen uitproberen. Hier komen steeds nieuwe ideeën voor binnen. Bijvoorbeeld het zoeken naar extra mogelijkheden om een les zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Ook in tijden van onzekerheid blijft Gerrit zich te allen tijde inzetten om de kennis en kunde van EHBO te blijven verspreiden. ‘We hopen natuurlijk dat we in het komende seizoen hiervoor weer met elkaar om de tafel kunnen zitten.’

Op zaterdag 6 november 2021 wordt de Inspiratieprijs voor het zesde achtereenvolgende jaar uitgereikt tijdens de Studiedag in Nieuwegein. Het Oranje Kruis hoopt op die manier de winnaar in het zonnetje te zetten en anderen te stimuleren op een innovatieve en creatieve manier aan de slag te gaan met EHBO. 

 

Gegevens aandrager kandidaten EHBO Inspiratieprijs
Gegevens kandidaten EHBO Inspiratieprijs (de gegevens zijn nodig om contact te kunnen leggen met de aangemelde partij)
(voluit)
Betreft het een organisatie dan gelieve het adres en huisnummer van de organisatie hier vermelden
Betreft het een organisatie dan gelieve postcode en woonplaats van de organisatie hier vermelden
Betreft het een organisatie dan gelieve een e-mailadres van de organisatie hier vermelden
Betreft het een organisatie dan gelieve het telefoonnummer van de organisatie hier vermelden
(Minimaal 50 woorden)