Inschrijving EHBO Inspiratieprijs 2021 gestart!

geplaatst op 24 juni 2021

Op zaterdag 6 november 2021 reikt Het Oranje Kruis tijdens de Studiedag voor het zesde achtereenvolgende jaar de EHBO Inspiratieprijs uit. Deze prijs wordt gegeven aan een persoon of organisatie die het afgelopen jaar het meest inspirerend is geweest op het gebied van EHBO. Door de winnaar in het zonnetje te zetten hoopt Het Oranje Kruis ook anderen te stimuleren om op een innovatieve manier bezig te zijn met EHBO.

Door de coronamaatregelen was het in 2020 helaas niet mogelijk een Studiedag te organiseren. De uitreiking van de Inspiratieprijs moest dus even op zich laten wachten. Maar van uitstel kwam uiteraard geen afstel! Tijdens een feestelijke uitreiking op 11 juni 2021, op het kantoor van de KNV, kregen enkele bestuursleden van EHBO-verenigingen de bokaal overhandigd uit handen van Het Oranje Kruis-bestuurder Mark Jans. We blikken terug op deze feestelijke dag. 

In 2020 waren de besturen van alle EHBO-verenigingen gezamenlijk winnaar van de Inspiratieprijs. Tijdens de lockdown was het niet mogelijk EHBO-lessen en evenementen te organiseren. Daardoor hadden ook plaatselijke EHBO-verenigingen het zwaar. Gelukkig wisten de bestuurders hier veerkrachtig mee om te gaan. Zo werden er onder andere digitale lessen verzorgd, vrijwilligers ingezet bij corona teststraten, koffie-momentjes georganiseerd om het sociale aspect in leven te houden en werden er rond de kerstperiode cadeautjes naar de leden gebracht. Voor het bestuur van de KNV was dit aanleiding de besturen van alle EHBO-verenigingen aan te melden voor de Inspiratieprijs, om daarmee hun waardering uit te spreken.

Ook voor dit jaar zijn we op zoek naar nieuwe innovatieve ideeën en werkwijzen. Ben of ken jij iemand of een organisatie met een vernieuwende werkwijze of innovatief idee dat de Inspiratieprijs verdient? Schrijf jezelf of die ander dan vóór 1 september 2021 in via onderstaand aanmeldformulier! Uit alle inzendingen worden drie finalisten gekozen, die als eregast aanwezig mag zijn op de Studiedag 2021. Daar wordt uiteindelijk bekendgemaakt wie de onafhankelijke Raad voor Inspiratie als winnaar heeft gekozen. Klik hier voor de voorwaarden.

 

Gegevens aandrager kandidaten EHBO Inspiratieprijs
Gegevens kandidaten EHBO Inspiratieprijs (de gegevens zijn nodig om contact te kunnen leggen met de aangemelde partij)
(voluit)
Betreft het een organisatie dan gelieve het adres en huisnummer van de organisatie hier vermelden
Betreft het een organisatie dan gelieve postcode en woonplaats van de organisatie hier vermelden
Betreft het een organisatie dan gelieve een e-mailadres van de organisatie hier vermelden
Betreft het een organisatie dan gelieve het telefoonnummer van de organisatie hier vermelden
(Minimaal 50 woorden)