World Restart a Heart Day

geplaatst op 07 oktober 2020

Op 16 oktober 2018 organiseerde ILCOR (International Liaison Committee on Resuscitation) de eerste World Restart a Heart Day. Op deze dag wordt er wereldwijd aandacht gevraagd voor het belang van reanimatie door omstanders. Het is namelijk van cruciaal belang dat bij iemand met een hartstilstand zo snel mogelijk gestart wordt met reanimeren.

Dit jaar vindt op 16 oktober de derde editie van World Restart a Heart Day plaats. Door het coronavirus kunnen er dit jaar helaas geen evenementen in het land worden georganiseerd. Daarom is voor dit jaar het initiatief genomen om op 16 oktober 2020 met zo veel mogelijk organisaties en mensen vooral via social media aandacht te vragen voor reanimatie door omstanders. En daar doen wij natuurlijk aan mee!

De Nederlandse Reanimatie Raad heeft speciaal voor World Restart a Heart Day een website ontwikkelt waar je meer informatie kunt vinden hoe jij ook mee kunt helpen om op 16 oktober aandacht te vragen voor reanimatie door omstanders. Klik op de onderstaande button voor meer informatie.

Doe ook mee!

Het Oranje Kruis zet als grondlegger van de Nederlandse Reanimatie Raad dergelijke initiatieven graag in een positief daglicht. Een initiatief als de World Restart a Heat Day sluit namelijk perfect aan op de missie van Het Oranje Kruis: ‘’het voorkomen en beperken van gezondheidsschade door en voor burgers, door bij te dragen dat meer burgers bekwaam zijn goede eerste hulp te bieden’’. Dat doen we door het bieden van een onafhankelijk examen, om te toetsen of jij EHBO kunt verlenen in iedere situatie. En dat is belangrijk omdat je daardoor goed voorbereid bent en vol vertrouwen de helpende hand kan bieden als dat nodig is!