Informatieve video's

geplaatst op 27 oktober 2020

De Studiedag gaat dit jaar helaas niet door. Maar om de pijn iets te verzachten en omdat kennisdeling ook in coronatijd uiterst belangrijk is, hebben we een aantal leerzame video's opgenomen om het Studiedag gevoel toch nog een beetje over te brengen in 2020. 

Tourniquet
Met ingang van 1 januari 2021 wordt het aanleggen van een tourniquet en opstoppen van een wond een verplicht examenonderdeel voor het diploma Eerste Hulp en het diploma Levensreddend Handelen. In deze video wordt uitgelegd wanneer en hoe deze handelingen gedaan dienen te worden.Didactische werkvorm
Binnen een leeromgeving kan het werken met scenario’s zeer handig zijn. De cursist leert daarmee op een realistische manier hoe bepaalde handelingen toe te passen. In deze video wordt de Sitrap-methode uitgelegd.