Gedeeltelijke lockdown: BHV-, EHBO-, reanimatie-, veiligheidscursussen en examens kunnen doorgaan

geplaatst op 04 november 2020

Disclaimer informatie en documenten over COVID-19

In verband met wisselende maatregelen vanuit de overheid is de informatie in dit nieuwsbericht wellicht (deels) verouderd. Voor de meest recente informatie over COVID-19 verwijzen we naar het laatste nieuwsbericht.

 

De persconferentie van gisteravond benadrukte dat het volhouden van de maatregelen cruciaal is. Thuisblijven en testen bij klachten. Drukte vermijden en afstand houden.

Wij krijgen vragen over het gevolg hiervan voor de doorgang van BHV-, EHBO-, basale reanimatie- (BLS en PBLS), veiligheidscursussen en examens. Dit naar aanleiding van de nieuwe regel: Binnen en buiten bestaat een groep uit maximaal 2 personen van verschillende huishoudens.

Dit betreft de privé situatie. Werkgevers blijven verplicht, ook nu, om de veiligheid op de werkvloer op orde te hebben. Denk aan het voldoende afstand (anderhalve meter) houden tussen verschillende personen. Wat de cursussen en examens betreft kunnen deze dus doorgaan binnen de richtlijnen en opgestelde protocollen.

Lees hier het eerder opgestelde brancheprotocol.