EHBO-les op school? Een heel goed idee

geplaatst op 04 oktober 2020

Er komt steeds meer steun om EHBO-lessen in het onderwijs te verzorgen. Van introductielessen en bijvoorbeeld spreekbeurten op basisscholen tot volledige EHBO-cursussen in het middelbaar onderwijs, EHBO-kennis is voor iedereen belangrijk. 

Om die reden hebben hulpverleners gezamenlijk opgeroepen om EHBO-onderwijs op scholen verplicht te maken. Kinderen kunnen 'mensen in nood herkennen, hulp inschakelen, 112 bellen en levensreddende handelingen verrichten', stelt initiatiefnemer en arts op een traumahelikopter, Renske Colenbrander.

De Nationale Politie, Brandweer Nederland, KNRM en Ambulancezorg Nederland hebben recentelijk de overheid opgeroepen om zich sterk te maken voor verplicht EHBO-les in het basis en voortgezet onderwijs.

Jong geleerd is oud gedaan. Gelukkig zijn er al heel veel scholen (van basis tot middelbaar en beroepsonderwijs) die EHBO-kennis hoog in het vaandel hebben staan.

Als onderwijsinstelling geïnteresseerd om EHBO op school te verzorgen? Stuur dan een e-mail naar vandersteen@ehbo.nl of bel 070-338 32 32