Diploma Jeugd Eerste Hulp

10 april 2019

‘Het is goed als iemand op straat ligt en je weet hoe je iemand kan helpen’, vertelt een leerling van de basisschool De Bron in Lunteren. Kinderen willen helden zijn en kunnen helden zijn. Met een Diploma Jeugd Eerste Hulp zijn ze in staat een heldendaad te verrichten. 

Kinderen vanaf 8 jaar kunnen lessen volgen en na afloop een Diploma Jeugd Eerste Hulp halen. Kinderen die het diploma Jeugd Eerste Hulp hebben zijn tegelijkertijd verzekerd tegen aansprakelijkheid voor schade aan zaken of personen wanneer zij Eerste Hulp verlenen. 

Examen
De kinderen worden in tweetallen geëxamineerd door een examinator die niet bij de lessen betrokken is geweest. Het examen duurt 20 minuten. Een examinator wordt door Het Oranje Kruis geregeld. Wanneer je zelf een voorkeur hebt voor een examinator kun je dit bij de aanvraag aangeven. De kosten voor het examen zijn €7,50 per kandidaat.

De jeugdmedailles zijn bij de prijs van het onafhankelijk examen voor het Diploma Jeugd Eerste Hulp inbegrepen.
Indien je geen officieel examen wilt doen, kun je een e-mail sturen naar jeugd@ehbo.nl.

Toestemming
Voor het examen en de registratie is er toestemming nodig van de ouders/verzorgers van de kinderen.

Aansprakelijkheidsverzekering
Iemand in het bezit van een geldig Diploma Jeugd Eerste Hulp van Het Oranje Kruis is verzekerd tegen aansprakelijkheid voor schade aan zaken of personen wanneer zij eerste hulp verlenen. Zie hier voor meer informatie.

Cursuskiezer
Benieuwd waar jij de opleiding tot dit Diploma kunt volgen? Bezoek dan onze Cursuskiezer. Daar hebben we alle opleiders op een rijtje gezet.

Wil je een examen aanvragen? Meld je dan aan in de portal.


Handleiding Instructeur Jeugd Eerste Hulp

Examenreglement Diploma Jeugd Eerste Hulp