Vacature: Manager Examineren & Certificeren

Wil jij graag werken bij een maatschappelijke organisatie met impact, sterk in ontwikkeling en met collega’s die trots zijn op hun organisatie?

Het Oranje Kruis biedt jou de kans mee te werken aan een mooie missie, namelijk ervoor zorgen dat zoveel mogelijk mensen in Nederland eerste hulp kunnen, durven en gaan verlenen wanneer nodig. De organisatie maakt op dit moment een stevige transitie door, gedreven om haar dienstenportfolio te versterken en verder te professionaliseren. Om deze reden is binnen Het Oranje Kruis een vacature ontstaan voor een MANAGER EXAMINEREN & CERTIFICEREN die verantwoordelijk wordt voor het optimaal laten verlopen van de twee belangrijkste processen binnen Het Oranje Kruis: het examineren en certificeren van kandidaten.

Wat ga je doen?
Je pakket aan taken en verantwoordelijkheden is nog niet volledig uitgekristalliseerd. Om de vernieuwing binnen Het Oranje Kruis vorm te geven, worden er op dit moment scherpe analyses gemaakt van bestaande processen. Belangrijk in deze rol is het kunnen vertalen van je kennis van de klant en de huidige processen naar vernieuwende, efficiënte, digitale (ICT-)oplossingen . Tevens ben je verantwoordelijk voor het implementeren van deze oplossingen en het changemanagement dat daarbij komt kijken. 

Op hoofdlijnen heb je de volgende taken en verantwoordelijkheden: 

 • Zorgen voor een goede afstemming tussen de processen en de verschillende informatiesystemen; in kaart brengen van de klantbehoeften, informatiebehoeften en procesverbeteringen
 • analyseren van informatieknelpunten en voorstellen van duurzame oplossingen, onder meer door inzet van automatisering/ ICT
 • regie voeren over de besluitvorming met betrekking tot de processen examineren en certificeren door het opstellen van beslisdocumenten en businesscases
 • leidinggeven aan en coördineren van de werkzaamheden binnen de afdeling examinering en certificering, die bestaat uit 4 medewerkers
 • formuleren van (functionele) oplossingsrichtingen met projectramingen en deze vastleggen in projectplannen, inclusief budgettering
 • inrichten changemanagement (samen met eindgebruikers en collega’s van de andere afdelingen) en aansturen van projecten 
 • erop toezien dat security-eisen worden nageleefd en de (informatie)systemen daarop monitoren

Samen met de andere Coördinatoren en de Directeur-bestuurder vorm je het Beleidsteam. Voor je collega’s fungeer je als vraagbaak en sparringpartner. Je rapporteert rechtstreeks aan de Directeur-bestuurder.  

Wat biedt Het Oranje Kruis?

 • Een organisatie waar enthousiaste, gedreven mensen werken die zeer deskundig zijn op de inhoudelijke thema’s. 
 • Een veelzijdige en afwisselende functie, waarbij zowel een beroep wordt gedaan op je communicatieve ‘skills’ als op je inhoudelijke expertise.
 • Een fijne werkplek in Den Haag, op een toegankelijke locatie met moderne (werk) faciliteiten en een prettige sfeer. Daarnaast kent Het Oranje Kruis de mogelijkheid om (deels) vanuit huis te werken. 
 • Een marktconform salaris, gebaseerd op je ervaring en opleiding en ingeschaald in schaal 10/ 11 CAO Sociaal Werk (tot maximaal € 5.463,- bruto per maand op basis van 36 uur per week ).
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals vakantiegeld en een eindejaarsuitkering (vallend onder het IKB). Ook krijg je de mogelijkheid opleidingen te volgen die gerelateerd zijn aan jouw vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling. 

Dit ben jij
Voor deze nieuwe, brede rol binnen Het Oranje Kruis zijn wij op zoek naar een gedreven en stevige Procesmanager, Process Owner of Business Analist die ervaring heeft met dienstverlening, procesverbetering, changemanagement en leidinggeven. Je hebt sterke affiniteit met informatievoorziening en de vertaling naar ICT-systemen. Je bent daarnaast analytisch sterk en in staat hoofd- van bijzaken te onderscheiden. Je houdt overzicht, stelt prioriteiten en bent resultaatgericht. Ervaring met Lean (Six Sigma) is een pre.

Voorts ben je/ heb je: 

 • een afgeronde opleiding op tenminste HBO werk- en denkniveau in de richting bedrijfskunde,  informatiemanagement of vergelijkbare opleiding
 • tenminste 3 tot 5 jaar werkervaring als Procesmanager, Process Owner of Business Analist, bij voorkeur binnen de zorg en/of het onderwijs
 • ervaring met procesanalyse en procesbeheersing
 • in staat om een (klein) team met deskundige professionals aan te sturen en ze te motiveren en inspireren 
 • ervaring met het aansturen van projecten en in staat de voortgang daarbinnen te bewaken
 • gedreven om je te verbinden aan (de doelstellingen van) een maatschappelijk relevante organisatie.

Over Het Oranje Kruis
Het werk van Het Oranje Kruis bestaat uit het vaststellen van eindtermen, samenstellen van lesmateriaal, examineren en (her)certificeren van eerstehulpverleners, Instructeurs Eerste Hulp, lotusslachtoffers en Instructeurs Lotus. Diplomahouders kunnen daarnaast aanspraak maken op de aansprakelijkheidsverzekering van Het Oranje Kruis.

Het Oranje Kruis heeft geen winstoogmerk. De stichting wordt geleid door een Directeur-bestuurder die vernieuwend is en innovaties graag omarmt. In totaal werken er zo’n 18 mensen bij Het Oranje Kruis, waarbij de dagelijkse operatie wordt aangestuurd door 4 coördinatoren. 

Medewerkers van Het Oranje Kruis zijn maatschappelijk betrokken, deskundig en gedreven. Zij zijn er trots op om voor een organisatie te werken met een grote maatschappelijke relevantie. De werksfeer is open, transparant en informeel; mensen lopen gemakkelijk bij elkaar langs en helpen elkaar waar nodig. Omdat Het Oranje Kruis vindt dat iedereen ertoe doet, streeft zij ernaar een inclusieve organisatie te zijn met een divers samengesteld personeelsbestand. Dat betekent dat je, ongeacht je leeftijd, achtergrond, geboorteplaats, (fysieke) uitdaging, etniciteit en gender, van harte welkom bent bij Het Oranje Kruis.

Interesse?
Heb je interesse, dan zien wij graag jouw CV en motivatiebrief tegemoet. Deze kun je uploaden via de website van Employment Services, uiterlijk 7 mei maar liefst zo snel mogelijk. 

Een assessment kan tevens onderdeel uitmaken van de procedure. Employment Services wint daarnaast - in overleg met jou – een referentie in en doet een CV-OK-check. Op een nader te bepalen moment vindt het arbeidsvoorwaardengesprek plaats. 

Mocht je vragen hebben, neem dan contact op met de adviseur van Employment Services, Janine Trompetter, via 06-29472010 of j.trompetter@employmentservices.nl.