Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van de bezoekerservaring. Lees meer in het Privacybeleid van Het Oranje Kruis. OK

Workshop uitgelicht: Inzet Reddingsbrigades Nederland bij evenementen

Workshop uitgelicht: Inzet Reddingsbrigades Nederland bij evenementen

6 oktober 2017

De Reddingsbrigade Nederland en de lokale reddingsbrigades spelen een rol bij reguliere bewaking van recreatiestranden en evenementen, zoals Sinterklaasintochten en Nieuwjaarsduiken.

Jaarlijks voeren zijn gemiddeld 9.000 geregistreerde hulpverleningsacties uit, waarvan zo'n 300 reddingen uit een levensbedreigende situatie. 

De werkzaamheden van de lifeguard omvatten behalve preventie en repressie ook het verlenen van Eerste Hulp als verlengstuk van de ambulancedienst. Hoe vindt de communicatie cq overdracht onderling plaats met eerstehulpverleners, aangezien zij vaak als eerste ter plaatse zijn? 

De heer K. (Kees) Buis, coördinator zakelijke dienstverlening van Reddingsbrigade Nederland zal tijdens deze lezing vertellen over deze werkzaamheden, het voorkomen en behandelen van onderkoeling en de inzet van de Nationale Reddingsvloot bij hoog water en overstromingen. 

De workshop zal deze dag twee keer plaatsvinden:

13.45 – 14.45 uur
15.15 – 16.15 uur

Klik hier voor het complete programma.

U kunt zich ook nog inschrijven voor andere diverse workshops en lezingen.