Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van de bezoekerservaring. Lees meer in het Privacybeleid van Het Oranje Kruis. OK

Wet IKK van kracht: Het Oranje Kruis is trots op iedereen die tijdig hun EHBO diploma heeft behaald

Wet IKK van kracht: Het Oranje Kruis is trots op iedereen die tijdig hun EHBO diploma heeft behaald

3 januari 2018

Het einde van 2017 was voor veel kinderdagverblijven en peuterspeelzalen een hectische periode.

Doordat een gedeelte van de Wet IKK op 1 januari 2018 van kracht ging, moest er nog veel worden geregeld.

De Wet op Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang bestaat uit talloze onderdelen, waaronder de eis dat aanwezige werknemers van een kinderopvang in het bezit moeten zijn van een erkend Eerste Hulp certificaat of diploma. Zoals het Diploma Eerste Hulp of het certificaat Eerste Hulp aan kinderen van Het Oranje Kruis.

Voor veel pedagogisch medewerkers betekende dit dat ze de laatste maanden van het jaar hun Eerste Hulp kennis moesten bijschaven om dat felbegeerde papiertje te behalen.

En gelukkig bleek dat voor velen geen enkel probleem.

Het Oranje Kruis is dan ook erg trots op het feit dat we de afgelopen periode zoveel certificaten en diploma's mochten uitreiken aan de helden en heldinnen van de kinderdagverblijven en peuterspeelzalen.

Zijn uw medewerkers nog niet in het bezit van de juiste certificaten? Neem dan contact op met Heidi Verkerk (06-1261 2126) of Frank Balstra (06-5757 3034) of mail naar ikk@remove-this.ehbo.nl