Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van de bezoekerservaring. Lees meer in het Privacybeleid van Het Oranje Kruis. OK

Samenwerking Stop de bloeding-red een leven

Samenwerking Stop de bloeding-red een leven

24 september 2019

Instructeurs Eerste Hulp van HOK die de instructeurscursus Stop de bloeding – red een leven met goed gevolg hebben afgelegd, krijgen een aantekening op hun diploma Instructeur Eerste Hulp.

L.M.G. Geeraedts (initiatiefnemer SDBREL) & B.A.J. Jongejan (directeur Het Oranje Kruis)

Hiervoor hebben Het Oranje Kruis, Amsterdam UMC locatie VUmc en Stop de Bloeding Red een Leven een samenwerkingsovereenkomst getekend. Met deze samenwerking onderstreept Het Oranje Kruis het belang van snel kunnen handelen als iemand een ernstige, levensbedreigende bloeding treft. 

Voor onze gediplomeerde instructeurs Eerste Hulp is de samenwerking ook goed nieuws. Bij instructeurs die sinds 1 september 2018 de instructeursopleiding Stop de Bloeding bij een van de aangesloten organisaties hebben gevolgd, wordt dit bijgeschreven op de kwalificatiekaart. Hiertoe dienen zij een bewijs van deelname per mail te sturen aan de afdeling Certificering & Examinering (certificering@remove-this.ehbo.nl ). In de loop van het eerste kwartaal in 2020 zal de bijschrijving tevens te zien zijn in de diplomachecker en PE-online.