Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van de bezoekerservaring. Lees meer in het Privacybeleid van Het Oranje Kruis. OK

Programma Studiedag uitgelicht: Eerste Hulp bij een allergische reactie

Programma Studiedag uitgelicht: Eerste Hulp bij een allergische reactie

16 september 2016

Als eerstehulpverlener kunt u betrokken zijn bij de organisatie van een evenement zoals een “bijenmarkt”, of een “food festival”. Tijdens zo’n evenement kan het gebeuren dat een bezoeker een allergische reactie krijgt door een bijen- of wespensteek of door een verborgen voedselallergeen.

Wanneer is dit nu relevant voor de eerste hulpverlening en waar moet u dan op letten?“ Welke handelingen kunt u uitvoeren en wat mag u doen?

Juridische aspecten kunnen ook een rol spelen bij het op tijd en op de juiste manier handelen bij een medische noodsituatie zoals anafylaxie, het kader hiervoor wordt uitgelegd opdat u zich gerust kunt richten op uw rol als eerstehulpverlener tijdens evenementen. 

In deze voordracht door de heer F. (Frans) Timmermans van het Anafylaxis Netwerk wordt u wegwijs gemaakt in wat allergieën zijn, welke symptomen er kunnen optreden en wat u er aan kunt doen. Tevens wordt inzicht gegeven in maatregelen voor de risico beheersing voor de preventie van allergische reacties én wat er gedaan moet worden wanneer er onverhoopt toch een allergische reactie optreedt.

De workshop zal deze dag twee keer plaatsvinden:

10.00 – 11.00 uur
11.30 – 12.30 uur

Klik hier voor het complete programma. 

U kunt zich ook nog inschrijven voor andere diverse workshops en lezingen.