Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van de bezoekerservaring. Lees meer in het Privacybeleid van Het Oranje Kruis. OK

Hoe staat het met jouw verbanddoos?

Hoe staat het met jouw verbanddoos?

13 januari 2016

Ooit heb je een verbanddoos aangeschaft. Gelukkig heb je deze nooit nodig gehad. Totdat je je snijdt en verband zoekt. Je opent je verbanddoos en ziet dat de houdbaarheidsdata van de meeste producten ruim verstreken is. Kan dit kwaad? Ook zie je dat je een aantal onderdelen mist. Hoe belangrijk is dat eigenlijk?

Het Oranje Kruis heeft richtlijnen vastgesteld voor verbandsets. Wanneer uw verbanddoos voldoet aan deze richtlijnen, weet u dat u alles nodig heeft in het geval dat u eerste hulp moet verlenen.

Verbandset

Wanneer de inhoud van uw verbanddoos voldoet aan de richtlijnen van de basisverbandset weet u zeker dat u alles heeft om eerste hulp te verlenen. De inhoud vindt u hier.

Voor de richtlijnen van de overige verbandsets, kijk hier.

Houdbaarheidsdatum
Producten, zoals verbandmiddelen, hebben een houdbaarheidsdatum. Het is belangrijk om regelmatig een verbanddoos te controleren. Na het verstrijken van de houdbaarheidsdatum zal namelijk de kwaliteit langzaam afnemen. Neem dit risico niet en schaf op tijd nieuwe verbandmiddelen aan.

Leveranciers
De volgende leveranciers leveren verbandsets die voldoen aan de richtlijnen van Het Oranje Kruis. Deze vindt u hier.