Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van de bezoekerservaring. Lees meer in het Privacybeleid van Het Oranje Kruis. OK

Gegevens NRR certificaten

Gegevens NRR certificaten

21 december 2016

Het volgen van nascholing Instructeur (P)BLS/AED van de NRR (Nederlandse Reanimatieraad) levert nascholingspunten op voor Instructeurs Eerste Hulp.

Tot nu toe schreef Het Oranje Kruis, op basis van de informatie van NRR, nascholingspunten bij voor de IEH’s die daarvoor in het systeem van de NRR/ERC een goedkeuringsvinkje hadden gezet. Met het nieuwe systeem van de NRR/ERC is dat laatste echter niet meer mogelijk en zal de NRR deze informatie niet meer mogen doorgeven.

Om de Instructeurs toch van dienst te kunnen zijn is voor de volgende oplossing gekozen. Instructeurs sturen een kopie van het certificaat I (P)BLS/AED per mail naar accreditatie@remove-this.ehbo.nl. Het Oranje Kruis verwerkt dit dan zowel in PE-online als in het centrale administratiesysteem. Zodat ook bij de afdeling Examinering bekend is dat de instructeur in het bezit is van het certificaat en indien van toepassing als examinator ingezet kan worden.

Omgekeerd worden kopieën van certificaten die bij de afdeling examens binnenkomen, doorgestuurd naar het team accreditatie, zodat deze in PE-online verwerkt kunnen worden. Daarnaast kan een IEH nog steeds zelf  I(P)BLS/AED  als individuele aanvraag  indienen in PE-online.

Voor alle duidelijkheid: de punten worden alleen in PE-online bijgeschreven als de betreffende instructeur nog niet voldoende punten heeft. Competenties worden uitsluitend door de rayons worden afgetekend, dat kan Het Oranje Kruis niet doen.