Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van de bezoekerservaring. Lees meer in het Privacybeleid van Het Oranje Kruis. OK

Examen Instructeur LOTUS gewijzigd

Examen Instructeur LOTUS gewijzigd

30 augustus 2017

Per 1 januari 2018 wijzigt het examen LOTUS op de volgende onderdelen:

  • het maken van een lesplan ter plekke vervalt
  • voor het geven van een les maakt de kandidaat twee verschillende lesplannen in plaats van één lesplan in de eigen tijd. Bij de uitnodiging één maand voor het examen, ontvangt de kandidaat hiertoe twee onderwerpen voor de te geven les. Eén onderwerp betreft een initiële scholing, het andere onderwerp betreft één kring (=na)scholing. De kandidaat levert beide lesplannen in tweevoud in bij het examenteam, vóór de start van het examen. Het examenteam beslist ter plekke welke van de twee voorbereide lessen het wil zien.
  • voor het examenonderdeel “beoordelen grime en acteren” zorgt de opleider voor drie kringleden die de letsels kunnen grimeren en acteren.

Achtergrond van deze wijzigingen:

  • het op één lijn krijgen van het didactische gedeelte van het instructeur examen Eerste Hulp en LOTUS. De ervaring is dat bij het geven van onderdelen van een les uit een ingeleverd lesplan goed beoordeeld kan worden of men in staat is om les te geven. Het nakijken van de lesplannen kost veel tijd. Dit weegt niet tegen elkaar op.
  • letsels niet meer te laten grimeren en acteren door LOTUSexaminatoren voorkomt de discussie dat er te weinig te corrigeren valt.