Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van de bezoekerservaring. Lees meer in het Privacybeleid van Het Oranje Kruis. OK

Certificaat en Diploma

Certificaat of Diploma Levensreddend handelen

In het kader van een doorlopende leerlijn heeft Het Oranje Kruis een nieuwe kwalificatie in het leven roepen: Levensreddend handelen.  Het certificaat Levensreddend Handelen (CLH) en het diploma Levensreddend handelen (DLH) worden beschouwd als mogelijkheid om in fases tot het diploma Eerste Hulp te komen. CLH en DLH kunnen daarnaast ook als zelfstandig certificaat of diploma worden beschouwd.

Met het diploma Levensreddend handelen van Het Oranje Kruis bent u in staat op een juiste wijze eerstehulphandelingen uit te voeren, die onmiddellijk levensreddend zijn.

Diploma

Het Diploma geeft aan dat uw kennis en vaardigheden op het gebied van Levensreddende handelingen  voldoen aan de eindtermen van Het Oranje Kruis. Het Diploma kan actueel gehouden worden door het iedere 2 jaar te hercertificeren.

In die periode houdt u uw kennis op peil door nascholing bij een Eerste Hulp opleider te volgen.

Na het behalen van het Diploma Levensreddend handelen (DLH) moet men om het diploma Eerste Hulp (DEH) te behalen het examen DEH doen, en krijgt men (bij het in het bezit zijn van een geldig DLH) vrijstelling voor de onderdelen die al geëxamineerd bij zijn het examen voor DLH, m.u.v. reanimatie volwassene.

Certificaat

Het Certificaat geeft aan dat uw kennis en vaardigheden op het gebied van Levensreddende handelingen  voldoen aan de eindtermen van Het Oranje Kruis. Het Certificaat kan actueel gehouden worden door het iedere 2 jaar te hercertificeren. In die periode houdt u uw kennis op peil door nascholing bij een Eerste Hulp opleider te volgen.

Examen

Het examen Levensreddend handelen staat open voor aankomende eerstehulpverleners vanaf 16 jaar. Voor 12 - 16 jarigen is het mogelijk om met toestemming van de ouders/voogd deel te nemen aan het examen en na schriftelijke instemming van de bestuurder van Het Oranje Kruis. U kunt hiervoor een e-mail sturen naar examens@ehbo.nl. 

Examen voor Diploma:
Het onafhankelijke examen wordt afgenomen door een examinator van Het Oranje Kruis. Over het examen kunt u meer lezen in het Algemeen Examenreglement en het Examenreglement Diploma Levensreddend handelen.

Examen voor Certificaat:
Het examen wordt afgenomen door een Instructeur Eerste Hulp met de aantekening Instructeur BLS/AED erkend door de NRR.

Instructeurskiezer

Hier kunt u zoeken naar een Instructeur Eerste Hulp in uw omgeving. Wanneer u de woonplaats leeg laat, ziet u het landelijke aanbod.

Cursuskiezer

Zoek een EHBO cursus in uw plaats of bij u in de omgeving.

Nieuw bij Het Oranje Kruis? Vraag hier een relatiecode aan!

Om bijvoorbeeld een examen aan te vragen of de cursuskiezer in te vullen, heeft u een relatiecode nodig. Vul dit document in en stuur het op naar mutaties@remove-this.ehbo.nl om een relatiecode aan te vragen.